Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΥ: Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι κατάλληλο για όλους τους ενήλικες

Η αμερικανική FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού
Εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 | Πηγή: AP Images

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συστήνει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιτάχυνση των εμβολιασμών,  σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο ΠΟΥ συστήνει τη χρήση του εμβολίου σε ενήλικες άνω των 18 ετών - και στους άνω των 65 ετών - σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Είναι το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνει ο ΠΟΥ μετά το «πράσινο φως» που έδωσε τον Δεκέμβριο στο εμβόλιο των Pfizer - ΒioNTech. Σημειώνεται ότι μία σειρά ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα δώσουν το εμβόλιο σε όσους είναι άνω των 65 ή των 55 ετών. 

Καθώς μεταλλάξεις του κορονοϊού εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, αυξήθηκε η ανησυχία ότι θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. 

Η Νότια Αφρική, όπου εμφανίστηκε μία από τις μεταλλάξεις του ιού στα τέλη του 2020, ανακοίνωσε την αναστολή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά από δοκιμές που έδειξαν ότι αυτό είχε περιορισμένη αποτελεσματικότητα έναντι ήπιων μολύνσεων του ιού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot, δήλωσε ότι το εμβόλιο προστατεύει από τη βαρειά ασθένεια και οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ υπογράμμισαν τα οφέλη από τη συνέχιση της χρήσης του και στις περιοχές που έχουν πληγεί από κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ