Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοφάνεια: Με λαμπρότητα ο αγιασμός των υδάτων στον Πειραιά

Πηγή: Eurokinissi

Τελέστηκε στον Πειραιά η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία του Αρχιεπισκόπου  και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμου, καθώς και πλήθους εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: Eurokinissi

Τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ενώ τον Αγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η τελετή ήταν λαμπρή με πλήθος κόσμου, χάρη και στις καλές καιρικές συνθήκες και υπό την παρουσία δύο πυραυλάκατων του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγή: Eurokinissi

Το «παρών» έδωσαν και πολλά μέλη του πολιτικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και πλήθος βουλευτών.

Πηγή: Eurokinissi


Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους έκανε την εξής ευχή: «Σήμερα είναι μια λαμπρή μέρα για την ορθοδοξία, μια σπουδαία ημέρα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εύχομαι σε όλες και όλους αντοχές, δύναμη και πίστη στις δυνάμεις μας, περισσότερο φως, το έχουμε ανάγκη κυρίως τα τελευταία χρόνια που περπατάμε στο σκοτάδι. Χρόνια πολλά σε όλους».

Αντιστοίχως, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωση του υποστήριξε ότι «η σημερινή μέρα είναι ημέρα ελπίδας και φώτισης. Το 2023 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα πορευθεί με σταθερά βήματα στον δρόμο της ανάπτυξης της κοινωνικής στήριξης, των θετικών αλλαγών που βελτιώνουν την ζωή για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και προκοπή, σε όλες και όλους, ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια στους Έλληνες ναυτικούς».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ