Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός - Κράκεν: Είναι ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος – Ολοι κινδυνεύουν λέει ο Παυλάκης

Πηγή: Pixabay

Ως ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος χαρακτήρισε τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού «Κράκεν» ο γιατρός - ερευνητής Γιώργος Παυλάκης στη σκιά των έξι πρώτων κρουσμάτων της μετάλλαξης που σημειώθηκαν στην Ελλάδα.

«Μας ανησυχεί η μετάλλαξη, είναι ένα πολύ επικίνδυνο στέλεχος, επικρατεί σε ένα πεδίο γεμάτο με άγρια στελέχη, είναι ένα από τα 4 – 5 στελέχη που έχουν καταστρέψει τα μονοκλωνικά αντισώματα στα οποία βασίζονταν οι ανοσοκατεσταλμένοι οι άνθρωποι που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις» επισήμανε ο κ. Παυλάκης. «Οι άνθρωποι που βασιζόντουσαν στα μονοκλωνικά για πολύ σημαντική προστασία δεν μπορούν να βασιστούν σε αυτά πια» δήλωσε στον Σκάι, ο κ. Παυλάκης. 
 
«Και με δυο, και με πέντε εμβόλια, μπορεί να μολύνει ξανά τους πάντες, κανείς δεν είναι έξω από κίνδυνο» τόνισε ο κ. Παυλάκης.

Ερωτηθείς δε αν μπορεί να έχει δημιουργήσει αυτό το στέλεχος ένα πιο επικίνδυνο, απάντησε ότι μπορεί να έχει συμβεί ήδη και μπορεί να χρειαστεί καιρός να το βρούμε. 

«Δεν είμαστε καθόλου κοντά στο τέλος της πανδημίας» προειδοποίησε ο Γιώργος Παυλάκης. 

Σύμφωνα με τον γιατρό, «με το άνοιγμα της Κίνας "αγοράσαμε" ακόμα δυο χρόνια πανδημίας. Θα έχουμε 1 δισεκ. μολύνσεις στην Κίνα… Σε λίγες μέρες θα γνωμοδοτήσει και ο ΠΟΥ. Ακόμα κι αν πούνε ότι τέλειωσε η πανδημία, στην Κίνα θα γίνει ο χαμός» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Έχουμε 3 με 4 επιδημικά κύματα με καινούργιους ιούς κάθε χρόνο που δεν δείχνουν διάθεση να σταματήσουν… Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πρόωρο να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας» σημείωσε ο γιατρός.

Εξήγησε ότι θα πορευτούμε με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, καθώς κάνουν δουλειά, άλλα δυστυχώς θα περιμένουμε πολλοί άνθρωποι να νοσήσουν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ