Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

ΥΠΕΝ: Σε διαβούλευση η ΣΜΠΕ για επένδυση 150 εκατ. ευρώ του Ιατρικού Κέντρου στην Παιανία

Δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς δημόσια διαβούλευση 30 ημερών το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) για την επένδυση στην Παιανία, και η αντίστοιχη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών, σε εκτός σχεδίου εκτάσεις του Δήμου Παιανίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Περιφέρεια Αττικής), μια επένδυση ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ. 

Το νέο Ιατρικό Πάρκο Αθηνών, όπως θα ονομαστεί, θα αναπτυχθεί σε έκταση στην Παιανία και θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης σύγχρονων υπηρεσιών υγείας, αξιοποιώντας την έκταση 83 στρεμμάτων περίπου για τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων υπηρεσιών υγείας (κλινικές), με συνολική δυναμικότητα 420 κλινών.

Φορέας της επένδυσης είναι ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και συγκεκριμένα η εταιρεία EUROSITE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Α.Ε.

Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 150 εκατομμύρια ευρώ και να δημιουργήσει 5.500 θέσεις εργασίας.

 

Για την εν λόγω περιοχή έχει ληφθεί ήδη απόφαση προέγκρισης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών, ενώ σε σχέση με το μέγεθος των προς ανάπτυξη έργων, καθορίζεται ένας μέσος συντελεστής δόμησης (Σ.Δ.) = 0,45 για τη συνολική έκταση του ακινήτου.

Η περιοχή παρέμβασης περικλείεται από την Λεωφόρο Παλαιοπαναγιάς στα βορειοδυτικά, την Αττική Οδό και την Οδό Αγίας Μαρίνας στα ανατολικά και την Οδό Αμαλίας στα νοτιοδυτικά και ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Παιανίας του Δήμου Παιανίας. Η περιοχή επέμβασης βρίσκεται στα όρια των Δήμων Παλλήνης και Παιανίας, σε άμεση γειτνίαση με το Ελληνο - Αμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ