Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειδώνει το αυστηρό lockdown (vid)

Βασίλης Κικίλιας / Πηγή: Intime
Βασίλης Κικίλιας / Πηγή: Intime

Όλα δείχνουν πως και στη Θεσσαλονίκη κλειδώνει το αυστηρό lockdown, ανάλογο με αυτό της Αττικής. Στην πόλη μετέβη εκτάκτως σήμερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος επισκέφθηκε νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως μέχρι το Σάββατο, οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τις 500.000, ενώ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα δημιουργηθούν έξτρα εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία είναι ήδη 52 στη Θεσσαλονίκη, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

Στη συμπρωτεύουσα έχει σημάνει συναγερμός από τον διπλασιασμό του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης, προβληματίζοντας τους ειδικούς που εισηγούνται, σύμφωνα με το ethnos.gr την επιβολή αυστηρού lockdown τύπου Αττικής από τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου.

Άλλωστε, δεν θεωρείται τυχαία η δήλωση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος». «Το σίγουρο είναι ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι διαφορετική από τη Δευτέρα. Θα έχει άλλη κατάσταση απ' αυτήν που έχει σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Τον προβληματισμό της κυβέρνησης για την επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης μετέφερε, σύμφωνα με το ethnos.gr, και ο Βασίλης Κικίλιας στη συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα, χωρίς να τεθεί ζήτημα νέων μέτρων μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται πως μετά τον διπλασιασμό του ιικού φορτίου, που υπολογίστηκε στα δείγματα που ελήφθησαν από την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης (ΕΕΛΘ) στις 5 και 7 Φεβρουαρίου, οι επόμενες αναλύσεις από δειγματοληψίες της 8ης και 9ης Φεβρουαρίου έδειξαν μία τάση σταθεροποίησης στα αυξημένα αυτά επίπεδα.

«Αυτό που κρατάμε ως θετικό στοιχείο είναι πως μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται μία εκρηκτική αύξηση, αντίστοιχης δυναμικής της πορείας που καταγράφηκε το φθινόπωρο. Οι πιο πρόσφατες μετρήσεις της ομάδας μας θα έλεγα ότι απλά επιβεβαίωσαν ότι έχουμε ανέβει ένα επίπεδο συναγερμού. Παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα πώς εξελίσσεται η κατάσταση, αλλά τη δεδομένη στιγμή δεν είμαστε σε μία εκθετική διασπορά του ιού στην κοινότητα» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Στο κόκκινο και οι Αχαΐα και Ρέθυμνο

Πάντως, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και η Αχαΐα και το Ρέθυμνο..Συγκεκριμένα στην τελευταία σύσκεψη των επιστημόνων η εισήγηση φαίνεται να ήταν η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας αλλά και του Ρεθύμνου να μπουν σε καθεστώς lockdown.

Στο Ρέθυμνο παρατηρήθηκε επίσης νέα έξαρση, με 42 νέα κρούσματα και την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να ανεβαίνει στο άκρως επικίνδυνο 49,06. Πολλά ήταν για ακόμα μια ημέρα τα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 101 νέες μολύνσεις με τα «ενθαρρυντικά» στοιχεία να προέρχονται από την αναλογία που παραμένει χαμηλά στο 9,1.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ