Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Προς αυστηρό lockdown Ρέθυμνο, Εύβοια και Αχαΐα - Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη

Μισό εκατομμύριο θάνατοι από την Covid-19
Πηγή: Intime

Να επιβληθούν επιπλέον μέτρα, τύπου καθολικού lockdown όπως αυτό που επιβλήθηκε στην Αττική, προσανατολίζονται οι ειδικοί για την Αχαΐα, το Ρέθυμνο, αλλά και την Εύβοια. Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν αυτή την ώρα, εξετάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Οσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, οι ειδικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, ζητούν υπομονή μία ακόμη εβδομάδα, ώστε να δουν την επιδημιολογική εικόνα και να προχωρήσουν σε πρόταση για νέα πρόσθετα μέτρα όπως αυτά που ισχύουν στην Αττική. Τα τριψήφια κρούσματα καθημερινά, η διαρκής αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και η αύξηση εισαγωγών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, έχουν σημάνει συναγερμό.

«Πρέπει να παρθούν μέτρα. Θα είναι καλύτερα να είναι πρώιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες η διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος», Γλυκερία Βλαχογιάννη, με τη διευθύντρια ΜΕΘ του Γεννηματάς, Ελένη Αντωνιάδου να συμπληρώνει «αυξήθηκαν οι εισαγωγές». «Παραμένουμε σταθερά τσε υψηλά επίπεδα. Πρέπει να προβληματιστούμε για το τι πρέπει να κάνουμε» τόνισε ο Νίκος Παπαϊωάννου, πρύτανης ΑΠΘ. 

Προς αυστηρό lockdown Ρέθυμνο, Εύβοια και η Αχαΐα

Προς αυστηρό lockdown λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού βρίσκεται το Ρέθυμνο, η Εύβοια και η Αχαΐα. Είναι ενδεικτικό πως στην Εύβοια εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο 35 νέα κρούσματα. Την Τετάρτη, η Εύβοια είχε καταγράψει ακόμη 57 κρούσματα κορονοϊού. 

Όσο για το Ρέθυμνο, στην περιφέρεια της Κρήτης εντοπίστηκαν την Τετάρτη 42 νέες μολύνσεις, ενώ το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν ακόμη 12 νέα κρούσματα. Η Κρήτη εμφανίζει τάσεις επιδείνωσης της πανδημίαας του κορονοϊού με το Ηράκλειο να καταγράφει και αυτό 24 κρούσματα τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου.

Σε εισήγηση να τεθεί ολόκληρη η Αχαΐα σε σκληρό lockdown φαίνεται να έχει καταλήξει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς τόσο τα κρούσματα κορονοϊού, όσο και η πίεση στα τοπικά νοσοκομεία έχει αυξηθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου στην περιοχή ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογιζόταν σε 196. Παράλληλα την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν 96 κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, γεγονός που δείχνει ότι το ιικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό.

Υπενθυμίζεται ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε καθεστώς σκληρότερων μέτρων.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα