Νέα
  • ΓΔ: 1365.65 -1.83%
  • Τζίρος: 70,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζάκυνθος: Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία - Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

Η σφοδρή κακοκαιρία που έφτασε χθες στη χώρα από τα δυτικά έπληξε την Ζάκυνθο προκαλώντας πολλά προβλήματα στο νησί.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης 25/01 άρχισαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία του νησιού και συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για κάποιες ώρες μέχρι οι τοπικές αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμ. Πολιτικής Προστασίας) να απομακρύνουν φερτά υλικά. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για λίγη ώρα ο δρόμος προς Βασιλικό.

Μήνυμα από 112

Μάλιστα, το μεσημέρι ήχησε και το 112 σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Πάτρα και οι πολίτες έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα που αναφερόταν σε εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και συστήθηκε ο περιορισμός των μετακινήσεως στη διάρκεια των φαινομένων.

Κλειστά τα σχολεία

Με απόφαση του Δημάρχου κλειστές θα παραμείνουν σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ζακύνθου, (Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια). Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα γίνει με τηλεκπαίδευση.

Έκκληση στους κατοίκους

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας απευθύνει έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Ζακύνθου, εάν και εφόσον προκύψουν κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρή βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι:

  • Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά σε περιοχές που ενέχουν κίνδυνο κατολισθήσεων και τοπικών πλημμυρικών φαινομένων.
  •  Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
  • Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους.
  • Να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
  • Ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε φαινόμενα κατολισθήσεων καλούνται να είναι οι κάτοικοι όλων τω ευαίσθητων περιοχών που είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στο παρελθόν,
  • Επίσης παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι ειδικά των αγροτικών περιοχών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε φαινόμενα συσσώρευσης φερτών υλικών και αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν πλημμυρικά προβλήματα σε τάφρους χειμάρρους γεφύρια και ρέματα.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ