Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ασπρη» μέρα είδαν τα χιονοδρομικά - Που μπορείτε να πάτε για σκι το ΣΚ

Πηγή: Eurokinissi

Οι φίλοι των χειμερινών σπορ μπορούν να αναθαρρήσουν. Μετά την εξαιρετικά περιορισμένη για την εποχή χιονοκάλυψη στη χώρα μας στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, αλλά και στο πρώτο μισό του Ιανουαρίου, οι χιονοπτώσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες επανέφεραν την έκταση της χιονοκάλυψης στην Ελλάδα περίπου στον μέσο όρο της περιόδου 2004-2022, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας και της Δυτικής Θεσσαλίας το ύψος του χιονιού ξεπερνά από χθες το ένα μέτρο πάνω από τα 1.500 μέτρα υψόμετρο, όπως δείχνουν και οι εικόνες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2.

Ο χειμερινός τουρισμός της χώρας μας έχει πληγεί ιδιαίτερα από την περιορισμένη χιονοκάλυψη μέχρι στιγμής τον φετινό χειμώνα, με αποτέλεσμα μέχρι τώρα ελάχιστα χιονοδρομικά κέντρα να έχουν τεθεί σε λειτουργία. Όμως, η εικόνα αυτή άλλαξε και αυτό το Σαββατοκύριακο πολλοί λάτρεις των χειμερινών σπορ θα… τιμήσουν τις πίστες.

Ποια χιονοδρομικά άνοιξαν

Στον αγαπημένο για πολλούς Παρνασσό, που ντύθηκε επιτέλους στα λευκά, λειτουργούν τα Κελάρια, ο Βάκχος και ο Αίολος, ενώ σήμερα άνοιξαν και άλλοι αναβατήρες.

Από σήμερα άνοιξαν επίσης τα χιονοδρομικά στα 3-5 Πηγάδια και το Σέλι, ενώ στο Φαλακρό, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν,  θα λειτουργήσουν οι 2 συρόμενοι και τα 2 baby lifts. Αναβατήρες και ένα baby lift λειτουργεί στο Καϊμακτσαλάν, ενώ τους φίλους του σκι περιμένει και το χιονοδρομικό Ανήλιο, στο Μέτσοβο.

Ορθάνοιχτα είναι τα Καλάβρυτα, όπου λειτουργούν και οι επτά πίστες, με πέντε αναβατήρες. Με τρεις αναβατήρες, ένα baby lift και δέκα πίστες σε λειτουργία περιμένει το κοινό και το χιονοδρομικό στη Βασιλίτσα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ