Νέα
  • ΓΔ: 1454.2 +0.44%
  • Τζίρος: 45,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυστηρό lockdown σε Εύβοια και Αχαΐα από το το Σάββατο

Lockdown: Σκληρότερα μέτρα σε Θεσπιές μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου
Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά όλη η περιφέρεια Αχαΐας και Εύβοιας τίθονται σε αυστηρό lockdown, από αύριο, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της νόσου Covid-19.

Αναλυτικότερα: 

  • Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, τίθεται από τις 13 Φεβρουαρίου ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, που έχει 732 ενεργά κρούσματαόταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 206.
  • Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου  τίθεται και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, με 501 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 256.

Τα νέα μέτρα 

Στις παραπάνω περιοχές είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.

Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από το πρωί, με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ