Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ

Πηγή: Eurokinissi

Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ, η οποία περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων ελεύθερης πτώσης, στη Ζώνη Ρίψεως Μεγάρων, πραγματοποιήθηκε από 30 Ιανουαρίου έως την 2 Φεβρουαρίου. 

Όπως ανακοινώθηκε, στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του ΓΕΣ.

Από πλευράς ΗΠΑ συμμετείχαν δύο ελικόπτερα UH-60 Black Hawk της 1st CAB της Αεροπορίας Στρατού, η οποία έχει μετασταθεύσει στις εγκαταστάσεις της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ. 

H συνεκπαίδευση, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ,  συμβάλλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων, και αναδεικνύει την διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ