Νέα
  • ΓΔ: 1493.65 +1.46%
  • Τζίρος: 124,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός - Κακοκαιρία Μήδεια: Θερμοκρασίες υπό το μηδέν και χιόνια ακόμα και στην Αττική

Καιρός: Εφτασε ο «Λέανδρος» με ολικό παγετό και θερμοκρασίες έως και -14 βαθμούς κελσίου
Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, αναμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Συγκεκριμένα χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια, τα ορεινά και ημιορεινά της Στερεάς και της Εύβοιας και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Προς το βράδυ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, τις πρωινές ώρες στα δυτικά, μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και πρόσκαιρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 9 μποφόρ. Στη νότια νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στρεφόμενοι βαθμιαία μέχρι το βράδυ σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά. Στα βόρεια ο παγετός θα είναι τοπικά ισχυρός και σε πολλές περιοχές ολικός.

«Το συγκεκριμένο κύμα ψύχους, με τις χιονοπτώσεις, θα έχει αρκετή διάρκεια. Σήμερα οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν ενώ θα ενταθούν από το ύψος της Πελοποννήσου και βορειότερα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο ύψος της Λαμίας, στη Θεσσαλία, καθώς και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου θα χιονίζει πυκνά μέχρι και το βράδυ. Στην Αττική θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμα και στα βόρεια προάστια», προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη 2 με 4 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, που το απόγευμα θα εξασθενίσουν. Ο υδράργυρος θα δείχνει από -04 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ