Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μηταράκης από Λέσβο: Το Μεταναστευτικό βρίσκεται υπό έλεγχο

Επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο - Πηγή: Eurokinissi

Τη Δυτική Λέσβο επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο, επέβλεψε τα υπό εξέλιξη έργα στην περιοχή, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης: το νέο γήπεδο 5x5 στον Λεπέτυμνο, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στον Περιφερειακό της Συκαμινέας, όπως και το νέο γήπεδο 5x5 στην περιοχή.

Επίσης, ο υπουργός επισκέφθηκε το σημείο περισυλλογής σωσιβίων στον Μόλυβο, από όπου και τόνισε πως «είναι σημαντικό, που πλέον το μεταναστευτικό βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν βιώνουμε πια τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα δύσκολα χρόνια των ανοιχτών συνόρων».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει λάβει συνολικά 3.743.185,95 ευρώ, από τα οποία 2.040.873,95 ευρώ αφορούν τη χρηματοδότηση έξι έργων υποδομής μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και 1.702.312 ευρώ αφορούν σε έκτακτες επιχορηγήσεις- αποζημιώσεις καθώς και ενιαία δημοτικά τέλη.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σημείωσε πως «έχουμε αφήσει πίσω τη μεταναστευτική κρίση. Πρέπει να πιστωθεί στον κ. υπουργό ότι έχουν ελεγχθεί πλέον οι ροές».

Μετά το πέρας της επίσκεψης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Είμαστε στην παλιά χωματερή, στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, σε μια περιοχή όπου μισό εκατομμύριο και περισσότεροι μετανάστες ήρθαν τα χρόνια των ανοιχτών συνόρων. Μια θάλασσα όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, καθώς έμπαιναν σε βάρκες για να περάσουν από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση παράτυπα. Σε αυτό το σημείο είχαν μαζευτεί 15.000 κυβικά μέτρα σωσίβια, τα οποία ο Δήμος καθάρισε με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Είναι σημαντικό, που πλέον το μεταναστευτικό βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν βιώνουμε πια τις δύσκολες στιγμές που βιώσαμε την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα δύσκολα χρόνια των ανοιχτών συνόρων. Αντίθετα η χώρα μας εφαρμόζει μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, περιορίζοντας τις ροές, αλλά το σημαντικότερο, περιορίζοντας τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Κι αυτό φαίνεται περισσότερο από πουθενά, εδώ, στη Λέσβο».

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον κ. υπουργό τα έργα, τα οποία κατασκευάστηκαν στα χωριά της Δυτικής Λέσβου με χρηματοδότηση του Ταμείου Αλληλεγγύης. Πήγαμε στη Συκαμινέα, όπου είδαμε το γήπεδο 5x5 και τον φωτισμό του περιφερειακού δρόμου, στον Λεπέτυμνο, όπου είδαμε το 5x5 και εδώ στην παλιά χωματερή, όπου υπήρχε ένα βουνό από σωσίβια από τη μεταναστευτική κρίση 2015-2018 και αποτελούσαν πλέον μία περιβαλλοντολογική βόμβα, διότι είχαν αρχίσει να αποσυντίθενται.

Ο υπουργός είχε ευήκοα ώτα, όταν κάναμε το αίτημα και πράγματι, όπως βλέπετε, δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή. Έχουμε αφήσει πίσω τη μεταναστευτική κρίση. Πρέπει να πιστωθεί στον κ. υπουργό ότι έχουν ελεγχθεί πλέον οι ροές, προφανώς και θα υπάρχουν πάντα είσοδοι, πάντα είχαμε, πάντα θα έχουμε, αλλά τουλάχιστον να υπάρχουν σε αριθμούς που να είναι ανεκτοί και να μπορούν να διαχειριστούν».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα πραγματοποιήσει επίσης

περιοδεία στον Δήμο Μυτιλήνης, όπου θα επισκεφτεί το νέο γήπεδο στον Αφάλωνα, παιδική χαρά και έργα ασφαλτόστρωσης στα Πάμφιλα, και μια νέα παιδική χαρά στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Λέσβο εκτός από τους δημάρχους των δυο Δήμων του νησιού θα μεταβεί και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Στις 6 το απόγευμα ο υπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Λέσβου στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ