Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μήδεια: Ολικός παγετός και χιόνια ακόμα και στην Αττική

Κακοκαιρία Μήδεια: Χιόνια στον Διόνυσο / Πηγή: Eurokinissi
Χιόνια στον Διόνυσο / Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στη δυτική και βόρεια χώρα αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση, ενώ τοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους στα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές, κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας έως 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και τα βόρεια ισχυρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι κατά τόπους ολικός.

«Αρκετές περιοχές από το ύψος της Λάρισας και νοτιότερα θα δέχονται και σήμερα πυκνές χιονοπτώσεις. Στην περιοχή της Αττικής θα επεκτείνονται οι χιονοπτώσεις από τα βόρεια προάστια προς όλο το λεκανοπέδιο, ενώ είναι πολύ πιθανό να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Χιονόστρωση θα έχουμε κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Πρέπει να τονίσουμε ότι στη Βόρειο Ελλάδα θα πέσει ο υδράργυρος και στους -20 βαθμούς Κελσίου και θα σημειωθεί ισχυρός και ολικός παγετός που μεταφράζεται με θερμοκρασίες υπό του μηδέν όλο το 24ωρο», προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη 2 με 3 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με παροδικές χιονοπτώσεις. Ο υδράργυρος θα δείχνει από -05 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ