Νέα
  • ΓΔ: 1269.53 +0.38%
  • Τζίρος: 90,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΣΥ: Ερχονται οι manager - Τι αλλάζει στην επιλογή Διοίκησης των Νοσοκομείων

Ένα πλήρες σχέδιο για τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, ώστε να επιλέγονται με διαφορετικά κριτήρια που θα θυμίζουν τον ιδιωτικό τομέα, έχει στο συρτάρι της η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Μπορεί προς ώρας να μην μπορεί να το εφαρμόσει το συγκεκριμένο σχέδιο, όμως η κυβέρνηση ελπίζει πως αν εκλεγεί και πάλι στις επερχόμενες εκλογές, θα «σαρώσει» όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι αλλαγές στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων θα είναι συνδυαστικές, αφού στο ΕΣΥ έχουν σχεδιαστεί ριζικές λειτουργικές τροποποιήσεις, που θα το μετατρέψουν σε ένα σύστημα ευέλικτο με ιδιωτικά όμως χαρακτηριστικά.

Η αρχή σχεδιάζεται να γίνει από τους Διοικητές των Νοσοκομείων οι οποίοι σήμερα αποτελούν επιλογή με καθαρά κομματικά κριτήρια.

Άλλωστε η επιτροπή αξιολόγησης που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, έχει καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα, αφού οι λίστες με τα ονόματα αποστέλλονται γραπτώς από την κεντρική κυβέρνηση. Μία τακτική που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Ουσιαστικά κριτήρια επιλογής δεν υπάρχουν γι αυτό και πολλοί Διοικητές Νοσοκομείων προέρχονται από άσχετα επαγγέλματα που ουδεμία σχέση έχουν με Διοίκηση.

Στο νέο ΕΣΥ που θα περιλαμβάνει κυρίως νοσοκομεία που θα έχουν μετατραπεί σε ΝΠΙΔ, η κεντρική κυβέρνηση σε συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που θα επιλέγονται οι διοικητές νοσοκομείων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι στόχοι και τα κέρδη

Η κυβέρνηση σχεδιάζει εάν εκλεγεί και πάλι, από τους πρώτους μήνες της νέας θητείας να εφαρμόσει ένα νέο σύστημα επιλογής των διοικητών στα νοσοκομεία. Θα πρόκειται ουσιαστικά για manager του ΕΣΥ οι οποίοι θα καλούνται να διεκπεραιώσουν συγκεκριμένο έργο, αλλά και να επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ