Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Σε απεργία-αποχή οι αρχαιολόγοι ενάντια στην αλλαγή διοικητικού καθεστώτος στα μουσεία

Μουσείο
Πηγή: Eurokinissi

Απεργία-αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα που έχουν σχέση με τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, τα έργα ΕΣΠΑ και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης κηρύσσει από σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), σε υλοποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο ΣΕΑ, σε ανακοίνωσή του προς τους πολίτες, τους καλεί «να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις μας και να παλέψουν μαζί μας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς που ανήκει σε όλους και όλες».

Μεταξύ άλλων, ζητά «την κατάργηση των άρθρων 1-34 και 72-73 και 85 του ψηφισθέντος νόμου 5021/2023 του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τον οποίο αποκόπτονται τα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού) από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη μετατροπή τους σε Νομικά Πρόσωπα με κυβερνητικά διορισμένα Διοικητικά Συμβούλια προσώπων άσχετων με την αρχαιολογία και τη μουσειολογία», «την άμεση διενέργεια κρίσεων σε θέσεις ευθύνης Διευθυντών και αμέσως μετά Τμηματαρχών, με ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών μας, στις Υπηρεσίες της ΓΔΑΠΚ (Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς)» και «την επαρκή χρηματοδότηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για να μπορεί να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητές της».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ