Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΣΑ: Στρατηγική προτεραιότητα η ψηφιοποίηση στην Υγεία

«Η ψηφιοποίηση στην Υγεία» ήταν το θέμα ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Συμμετείχε διαδικτυακά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος μίλησε για το παρόν και το μέλλον της ψηφιοποίησης στην υγεία.

Την Ημερίδα άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ανέφερε ότι «η ψηφιακή εποχή μας, ζητά από τον ασθενή και τον γιατρό να συνεργάζονται σε ένα αποδοτικότερο, ασφαλέστερο και πιο φιλικό σύστημα υγείας. Η υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής για την υγεία στηρίζεται στην διαλειτουργικότητα, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του πολίτη- ασθενούς και στην ασφάλεια της θεραπευτικής προσέγγισης του ασθενούς, του συστήματος, και των δεδομένων». Ο κ. Πατούλης προσέθεσε ότι η ψηφιακή υγεία, τόσο για την ΕΕ όσο και για τον ΠΟΥ, ήταν άλλωστε, και πριν από την πανδημία COVID-19,η αναδυόμενη, στρατηγική προτεραιότητα υγείας, για να καταστούν αποτελεσματικότερα τα συστήματα και οι υπηρεσίες υγείας. «Στην Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία και του ΙΣΑ, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε με άμεσα αντανακλαστικά τα έξυπνα συστήματα, και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, για τη διασφάλιση της υγείας και της ζωής της κοινωνίας μας».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται για το ”χτίσιμο” των ψηφιακών υπηρεσιών ενώ εξήρε τις πρωτοβουλίες του ΙΣΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. που συνέβαλαν και στη διαδικασία της μετάβασης στην άυλη συνταγογράφηση.

Στη συνέχεια, ο Γεώργιος Κακουλίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), αναφέρθηκε στη διαλειτουργικότητα των συστημάτων στην υγεία ενώ η Νίκη Τσούμα, πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ μίλησε για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα σημαντικά οφέλη της.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα