Νέα
  • ΓΔ: 1375.27 +0.71%
  • Τζίρος: 36,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: 5.000 λιγότεροι εμβολιασμοί λόγω κακοκαιρίας

Εμβόλιο / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η κακοκαιρία Μήδεια δεν καθυστέρησε ιδιαίτερα το εμβολιαστικό σχέδιο, καθώς επαναπρογραμματίστηκαν μόλις 5.000 σημερινά ραντεβού για το εμβόλιο. Ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στα πλαίσια της καθιερωμένης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, γνωστοποίησε πως με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί έγιναν κανονικά. 

Συγκεκριμένα, από τους 30.000 εμβολιασμούς που ήταν προγραμματισμένοι έγιναν οι 25.000. Ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του στο ιατρικό προσωπικό που έκανε την δουλειά του παρά τις αντίξοες συνθήκες ενώ μίλησε με θετικά λόγια και για την υπευθυνότητα των πολιτών, που παρά την κακοκαιρία πήγαν στα ραντεβού για εμβολιασμό

Τέλος, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως ήδη τα περισσότερα από τα ραντεβού για εμβολιασμούς που ακυρώθηκαν έχουν επαναπρογραμματιστεί.

Η ηλικία το βασικό κριτήριο προτεραιοποίησης

Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ανέφερε ότι το κύριο κριτήριο προτεραιοποίσης για τους εμβολιασμούς είναι η ηλικία, αλλά και η διαθεσιμότητα των εμβολίων. Μάλιστα, όπως εξήγησε 9 στα 10 άτομα που έχασαν τη μάχη για τη ζωή και 8 στα 10 που μπήκαν σε ΜΕΘ από κορονοϊό ήταν άνω των 60 ετών.

Παράλληλα η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε ότι πολύ άμεσα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ασθενών με πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα στοιχεία για τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και τα υποκείμενα, θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο της Moderna είναι ήδη διαθέσιμο στην Ελλάδα, το οποίο απαιτεί 4 εβδομάδες απόσταση από την πρώτη στη δεύτερη δόση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ