Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αποκλειστικά πλάνα του Open μέσα από τα βαγόνια

Πλάνα μέσα από την επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη, μετέδωσε το Open. 

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του σταθμού, επιβάτες του τρένου άφησαν πίσω τα υπάρχοντά τους προκειμένου να καταφέρουν να βγουν σώοι από τα βαγόνια αμέσως μετά τη σύγκρουση που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 36 ανθρώπους.

Δείτε τις εικόνες μέσα από τα βαγόνια

Αυτόπτης μάρτυρας: Η αμαξοστοιχία μπήκε στη γραμμή καθόδου

 Είχε κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης στην προηγούμενη αμαξοστοιχία της ίδια γραμμής,αρκετή ώρα πριν να συμβει το μοιραίο δυστύχημα μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μανωλόπουλος, αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος ήταν επιβάτης στην αμαξοστοιχία 56 που αναχώρησε από την Αθήνα στις 15:22, με ώρα άφιξης 17:35, λέγοντας ότι δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους.

«Συνέβη ένα ατύχημα στα Παλαιοφάρσαλα. Το είδα με τα μάτια μου. Είχε κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης, είχε πέσει πάνω στο τρένο και ακουμπούσε κάτω. Μας είπαν να μην κατέβουμε γιατί υπήρχε κίνδυνος ηλεκτροπληξίας» αποκάλυψε ο κ. Μανωλόπουλος περιγράφοντας ότι ανέμεναν στο σημείο τουλάχιστον δύο ώρες. 

Διαβάστε επίσης: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μαρτυρίες επιβατών - «Πολλά παιδιά εντός της αμαξοστοιχίας»

«Στα Παλαιοφάρσαλα ακούμε κάποιους θορύβους και μας ανακοινώνει ο προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας ότι έχει κοπεί το καλώδιο ηλεκτροδότησης του ρεύματος και γι’ αυτό θα έπρεπε να παραμείνουμε μέσα» είπε και συμπλήρωσε, ότι «μετά τις 18:00 μας ενημέρωσαν ότι θα πάμε με πούλμαν στον προορισμό μας».

«Οταν μας είπαν να κατέβουμε, εκείνη τη στιγμή έρχεται στον σταθμό η αμαξοστοιχία 58, με αναχώρηση από την Αθήνα. Προσέξτε, η γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη ήταν κατειλημμένη από τη δική μας αμαξοστοιχία. Η 58 που ήρθε, προφανώς χρησιμοποίησε τη γραμμή καθόδου», υπογράμμισε ο κ. Μανωλόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, «ενδεχομένως άλλαξε γραμμή γι' αυτόν το λόγο. Η κοινή λογική αυτό λέει». Και όπως τόνισε αισθάνθηκε ότι στην αμαξοστοιχία υπήρχε μόνο ένας υπάλληλος να διαχειριστεί την κατάσταση και κανένας από την εταιρεία δεν βρέθηκε στο σημείο.

«Ανθρώπινο λάθος»

Την εκτίμηση ότι «έγινε ανθρώπινο λάθος», έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Γιάννης Ντίτσας μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» στο ΟpenTV  για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είπε πως εμπειρικά εκτιμά πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. «Δεν έχει ξαναϋπάρξει αυτό στην Ελλάδα. Δεν είναι διαχειρίσιμο. Είναι πέρα από κάθε φαντασία», τόνισε ο κ. Ντίτσας.

«Το μόνο που μπορώ να πω, από την 39χρονη εμπειρία που έχω, είναι σίγουρα ότι κάποιος έχει κάνει λάθος», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι όλα είναι πιθανά και διερευνώνται.

Οπως είπε, ο σταθμάρχης υπηρεσίας του κάθε σταθμού είναι αυτός που δίνει την εντολή για την κυκλοφορία του κάθε τρένου.

Η νέα ανακοίνωση της Hellenic Train

«Τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα» που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού, εκφράζει με νέα της ανακοίνωση η Hellenic Train.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές» και ενημερώνει ότι «θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών».

Διαβάστε επίσης - Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Μαρτυρίες επιβατών - «Πολλά παιδιά εντός της αμαξοστοιχίας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Hellenic Train εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη στο ύψος του Ευαγγελισμού.

Το προσωπικό της Hellenic Train, που εργάζεται από την πρώτη στιγμή επί τόπου σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, προσφέρει τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών και όλων των επιβατών.

Η Hellenic Train θέτει στη διάθεση των νοσοκομείων, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του ατυχήματος, την τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους της εταιρείας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Η εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης, ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό της μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η φροντίδα και η απρόσκοπτη ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ