Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παρέμβαση Ντογιάκου για την τραγωδία - Για «ανθρώπινο λάθος» μιλάει ο εκπρόσωπος της εταιρείας

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Την ίδια ώρα, τρεις υπεύθυνοι έχουν καταθέσει για την τραγωδία με τους 36 νεκρούς. Σε «ανθρώπινο λάθος» αποδίδουν το δυστύχημα στις καταθέσεις τους, ο εκπρόσωπος της εταιρείας, ο προϊστάμενος μηχανοδηγών Λάρισας και ο εκπρόσωπος των υπαλλήλων στα εκδοτήρια.

Τι αναφέρει στην παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκος

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έχει ήδη αναθέσει την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Στην παραγγελία του προς τον κ. Δασκαλόπουλο ο ανώτατο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει:

«Προς

Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

Με αφορμή το συμβάν της σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη την 28-02-2023 (βλ. συνημμένα δημοσιεύματα), παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, στο πλαίσιο της εκ του άρθρου 32 ΚΠΔ αρμοδιότητάς σας ως προς την εποπτεία του ανακριτικού έργου, προς την κατεύθυνση της επίσπευσης της ανάκρισης στη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης να μας ενημερώσετε με αιτιολογημένη αναφορά σας αν συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του τελευταίου εδαφίου του άρθρου 32 ΚΠΔ», δηλαδή, να εισαχθεί η υπόθεση στο ακροατήριο κατ' απόλυτη προτεραιότητα.

Πρόεδρος Σιδηροδρομικών: Έγινε ανθρώπινο λάθος

Την εκτίμηση ότι «έγινε ανθρώπινο λάθος», έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Γιάννης Ντίτσας μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή επικοινωνία» στο ΟpenTV  για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Δεν έχει ξαναϋπάρξει αυτό στην Ελλάδα. Δεν είναι διαχειρίσιμο. Είναι πέρα από κάθε φαντασία», τόνισε ο κ. Ντίτσας.

«Το μόνο που μπορώ να πω, από την 39χρονη εμπειρία που έχω, είναι σίγουρα ότι κάποιος έχει κάνει λάθος», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι όλα είναι πιθανά και διερευνώνται.

Οπως είπε, ο σταθμάρχης υπηρεσίας του κάθε σταθμού είναι αυτός που δίνει την εντολή για την κυκλοφορία του κάθε τρένου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ