Νέα
  • ΓΔ: 1421.84 +0.30%
  • Τζίρος: 33,26 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Τέμπη: Η τραγωδία «βαραίνει» τους φοιτητές της Βόρειας Ελλάδας - Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη

Την ανάγκη της ψυχολογικής υποστήριξης των φοιτητών προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα πανεπιστήμια και κυρίως αυτά της Β. Ελλάδας καθώς το προσωπικό των αρμόδιων γραφείων «βλέπει» ότι το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πολλοί σπουδαστές, έχει επηρεάσει σοβαρά τους νέους που φοιτούν στα ΑΕΙ.

Το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο (στο οποίο φοιτούσαν πολλοί από τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη) πρωτοστατεί σε αυτή την πρωτοβουλία και μαζί με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚΕ.ΣΥ.Ψ.Υ.) ανακοίνωσε ότι: Αναγνωρίζοντας τα έντονα συναισθήματα και την οδύνη που νιώθουν πολλοί φοιτητές και  φοιτήτριες μπροστά στη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, διοργανώνει, σε συνεργασία με την EMDR Hellas, θεραπευτικές παρεμβάσεις, ατομικά ή σε μικρές ομάδες.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι, με την εφαρμογή ειδικών πρωτοκόλλων, η ενίσχυση της συναισθηματικής αποφόρτισης και αυτοφροντίδας, η βελτίωση της ψυχολογικής κατάστασης και η συμβολή στην αποφυγή βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων ψυχολογικών δυσκολιών.

Η ψυχολογική υποστήριξη παρέχεται δωρεάν και αφορά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΑΠΘ που νιώθουν πως επηρεάστηκαν από τα γεγονότα, είχαν άμεση ή έμμεση εμπειρία του δυστυχήματος, ή βιώσαν την απώλεια ή τον τραυματισμό ατόμων του περιβάλλοντός τους. Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο  2310992621 ή στο [email protected].

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ