Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παραδίδονται οι σοροί στις οικογένειες, ολοκληρώνται οι έρευνες

Η τελευταία πράξη του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με τους 57 επιβεβαιωμένους νεκρούς, γράφεται σήμερα, καθώς παραδίδονται οι σοροί των θυμάτων στους συγγενείς και ολοκληρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων.

Στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Όσον αφορά τους τραυματίες48 παραμένουν στα νοσοκομεία. Έξι άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Oι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ είναι 56 (δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα όλα τα πτώματα). Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο της ανάλυσης DNA, η οποία παίρνει αρκετό χρόνο. Μέχρι στιγμής 24 έχουν ταυτοποιηθεί.

Την ίδια στιγμή σήμερα, τρίτη μέρα του εθνικού πένθους, αρχίζει και η παραλαβή τον σορών. Σπαρακτικές οι στιγμές στο νοσοκομείο Λάρισας με τους γονείς να περιμένουν να παραλάβουν τις σορούς των παιδιών τους που χάθηκαν στη μοιραία σύγκρουση. 

Έρευνα για τις φιάλες

Το ενδεχόμενο οι φιάλες υγραερίου που εντοπίστηκαν σε βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας να ευθύνονται για την έκρηξη στο τρένο εξετάζουν οι Αρχές, λαμβάνοντας υπόψη και το οπτικό υλικό αμέσως μετά τη σύγκρουση.

Oι διασώστες θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να απομακρυνθεί και το τελευταίο κομμάτι από τα βαγόνια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 11 θα γίνει σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τους φορείς να συζητήσουν όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν.

Πηγή: Eurokinissi

Αύριο η απολογία του σταθμάρχη

Το Σάββατο (4/3) η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη του ΟΣΕ.

«Ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί», είπε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρίδης, κάτι που δεν είχε γίνει -σύμφωνα με πληροφορίες- τις πρώτες ώρες που βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών. «Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αυτό το οποίο μετράει είναι “να ψάξουμε ότι το δέντρο αλλά το δάσος”» σημειώνει.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει, είναι:

  • διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (κακούργημα)
  • ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες κατά συρροή εξ αμελείας

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ