Νέα
  • ΓΔ: 1448.48 -0.48%
  • Τζίρος: 187,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης Λάρισας

Πηγή: Eurokinissi

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την μαραθώνια 7,5 ωρών απολογία του ο σταθμάρχης Λάρισας που κατηγορείται για την τραγωδία των Τεμπών, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Η απολογία του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, το λάθος του οποίου, σε συνδυασμό με τις χρόνιες υποβαθμίσεις του σιδηροδρομικού δικτύου και των παραλείψεων της πολιτείας να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των τρένων, οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών, ήταν μαραθώνια.

Όπως μετέδωσε ο Άρης Κουτσιούκης στο OPEN η απολογία που άρχισε με τρίωρη καθυστέρηση στις 2 το μεσημέρι αντί για τις 11 το πρωί.

Τα στοιχεία στα χέρια των Αρχών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους και εξετάζουν τόσο το ηχητικό υλικό από τις επικοινωνίες που είχαν ο σταθμάρχης με τους μηχανοδηγούς όσο και το οπτικό υλικό που έχει τραβηχθεί από τις κάμερες που υπάρχουν στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα.

Παράλληλα εξετάζονται και οι βάρδιες στο σταθμαρχείο της Λάρισας. Δηλαδή οι Αρχές ερευνούν τι ώρα πήγε εκείνος και τι ώρα έφυγαν οι τρεις σταθμάρχες υπηρεσίας. Τόσο ο 59χρονος που έκανε το λάθος όσο και οι δύο άλλοι που είχαν υπηρεσία την ίδια μέρα και τους αντικατέστησε, παρόλο που είχε εμπειρία ελαχίστων ημερών στο πόστο.

Αναλαμβάνει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί

Σε κάθε περίπτωση, ο σταθμάρχης που κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων, έφτασε στην ανακρίτρια από το μεσημέρι και σύμφωνα με τον δικηγόρο του απολογήθηκε με σεβασμό στην μνήμη των θυμάτων και με σκοπό να δώσει απαντήσεις για όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Άλλωστε ο ίδιος έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή μέσω του δικηγόρου του ότι αναλαμβάνει την ευθύνη στο μερίδιο που του αναλογεί αλλά παραπέμπει και σε άλλους υπεύθυνους. Ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα που με πράξεις ή με παραλείψεις οδήγησαν στην υποβάθμιση της ασφάλειας του σιδηρόδρομου και συνέβαλαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το βράδυ της περασμένης Τρίτης (28/02).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ