Νέα
  • ΓΔ: 1386.01 +0.36%
  • Τζίρος: 44,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακατάσχετα και αφορολόγητα τα έξοδα κηδείας όταν είναι δημοσία δαπάνη

Επίδομα 534
Πηγή:Intimenews

Ρύθμιση σύμφωνα με την οποία τα έξοδα κηδείας προσώπων που κηδεύονται δημοσία δαπάνη -μετά την έκδοση κοινής απόφασης των συναρμόδιων υπουργών- στη βάση των προβλέψεων της κείμενης νομοθεσίας (Ν. 409/1976) είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, όπως προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Γνωστοποιείται επίσης ότι χθες δημοσιεύθηκε η Κοινή Απόφαση (ΦΕΚ Β’1309/6.3.2023) με την οποία ορίζεται ότι το ποσό της δημόσιας δαπάνης για κάθε κηδεία θυμάτων φυσικών καταστροφών ή δυστυχημάτων ορίζεται σε 3.500 ευρώ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ