Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότεροι από 400 αιτούντες άσυλο υποστηρίχθηκαν από το ΔΟΜ

Μετανάστες
Πηγή: Eurokinissi

Από τις αρχές του 2022 ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) βοήθησε 447 αιτούντες άσυλο, που φιλοξενήθηκαν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, να βρουν μια θέση εργασίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συνολικά, κατά την ίδια περίοδο, μέσω του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ προγράμματος Harmonizing Protection Practices in Greece (HARP) 2.393 αιτούντες άσυλο έχουν λάβει υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού για την ένταξη στην αγορά εργασίας και 789 άτομα υποστηρίχθηκαν στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εργασία, ενώ 447 εξασφάλισαν τελικά δουλειά.

Συνολικά 547 άτομα - 47% γυναίκες και 53% άνδρες - παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν ένα σύντομο κύκλο μαθημάτων ελληνικής γλώσσας. Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές (52%) είναι 18 έως 29 ετών.

Επιπλέον, αναπτύχθηκε μια διαδικτυακή εργαλειοθήκη - «greece.iom.int/skill» - διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του ΔΟΜ Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό, οδηγούς, εκπαιδευτικά βίντεο, λεξικά και πρότυπα μαθημάτων γλώσσας και πληροφορικής για ενήλικες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ