Νέα
  • ΓΔ: 1373.91 -0.52%
  • Τζίρος: 26,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυστύχημα στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Πηγή: Eurokinissi

Το δρόμο για τις φυλακές παίρνει μετά τη μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή, ο 63χρονος επιθωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Ο επιθεωρητής, ήταν αυτός που όρισε τις βάρδιες και κρίθηκε προφυλακιστέος. Αντίθετα, υπενθυμίζεται, ότι οι δύο σταθμάρχες που αποχώρησαν νωρίτερα από τη βάρδιά τους, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδεωσε η ΕΡΤ, φέρεται να επέρριψε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ενώ υποστήριξε ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, μπορούσε να μείνει μόνος του σε βάρδια, καθώς είχε πάρει τις πιστοποιήσεις και είχε εργαστεί και σε άλλους σταθμούς. Μάλιστα φέρεται να είπε ότι ο ίδιος δεν είχε σχέση με την εκπαίδευσή του.

Στο εκατοντασέλιδο υπόμνημά που κατέθεσε, ισχυρίστηκε ότι αυτός απλά προτείνει τις βάρδιες του προσωπικού και οι ανώτεροί του, τις εγκρίνουν. Επίσης υποστήριξε ότι, αυτός είχε τοποθετήσει τρεις σταθμάρχες έως τις 11.00 το βράδυ, και έναν μετά από αυτή την ώρα, καθώς δεν ήταν προγραμματισμένο δρομολόγιο. 

Επίσης είπε ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης της μοιραίας νύχτας, είχε ήδη εργαστεί σε τρεις σταθμούς δικαιολογώντας την απόφασή του να τον αφήσει μόνο του στην βραδινή βάρδια για ότι ο ίδιος δεν ενημερώθηκε ποτέ για την καθυστέρηση του Intercity.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι διώκονται για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ