Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για το lockdown

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν το άνοιγμα των σχολείων αλλά και αν θα σηκώσουν ρολά τα καταστήματα.

Οι ειδικοί επιδιώκουν να ανοίξουν ξανά τα σχολεία αλλά και το εμπόριο, έστω με τη μέθοδο του click away και click inside, αφού ο κλάδος του λιανεμπορίου είναι σε απόγνωση, όπως άλλωστε και οι πολίτες που από τον περασμένο Νοέμβριου ζουν υπό lockdown.

Λινού: Εξαιρετικά χρήσιμη η διπλή μάσκα

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας μίλησε σήμερα στην «Ωρα Ελλάδος» κι αναφέρθηκε στο lockdown και στο κατά πόσο βοήθησε η επιβολή του. «Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Προσπαθούμε να περιορίσουμε την επέκταση του ιού. Στο πρώτο lockdown απομονώναμε τους ασθενείς σε νοσοκομεία, αλλά τώρα, τους λέμε γυρίστε σπίτι και υπάρχει μετάδοση».

«Είναι δύσκολος ο χειμώνας. Μέσα στο σπίτι και τους χώρους εργασίας μεταδίδεται πιο εύκολα ο ιός. Δεν μπορούμε να αερίζουμε συνέχεια, να έχουμε ανοιχτά με τέτοιες συνθήκες. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο λοιπόν για το πώς θα περιορίσουμε τις επαφές μας. Ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι αν υποψιαστούμε κάτι».

«Θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη» είπε αναφερόμενη στη διπλή μάσκα γιατί «δεν καταφέραμε να βάλουμε πιο πολλά δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς και να έχουμε λιγότερους επιβάτες. Εκεί, που δεν αερίζονται οι χώροι, όπως το μετρό, είναι μεγάλο το πρόβλημα. Μειώνει το ποσοστό μετάδοσης η διπλή μάσκα» τόνισε η κα Λινού.

Οσον αφορά στον εμβολιασμό ξεκαθάρισε ότι «το εμβόλιο σώζει ζωές. Δυστυχώς έχουμε πολύ λίγα εμβόλια. Χρειάζεται προσοχή μην χάσουμε εμβόλια. Θα έπρεπε να υπάρχουν λίστες με επιλαχόντες έτσι ώστε να μην πηγαίνουν χαμένα τα εμβόλια».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ