Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Η πορεία των αποζημιώσεων

Με αργούς ρυθμούς εξακολουθεί να προχωρεί η καταβολή των αρχικών αποζημιώσεων από την Hellenic Train, σε τραυματίες και οικογένειες θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει παραχωρήσει η ίδια η εταιρία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για Υποδομές και Μεταφορές, Γιώργος Γεραπετρίτης, μέχρι σήμερα υπάρχουν 103 διεκπεραιωμένα αιτήματα, εκ των οποίων τα 22 αφορούν περιπτώσεις επιβατών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα. Από αυτά τα αιτήματα, τα 12 είναι περαιωμένα και τα 10 είναι σε αναμονή για τα απαραίτητα έγγραφα.

Όπως μεταδίδει το ethnos.gr, επιπλέον, υπάρχουν 71 αιτήματα που αφορούν τραυματίες εκ των οποίων τα 29 έχουν περαιωθεί. Επίσης έχουν υποβληθεί και 108 αιτήματα, τα οποία αφορούν απολεσθείσες αποσκευές εκ των οποίων έχουν περαιωθεί τα 41.

Ο ρυθμός προόδου των αποζημιώσεων είναι μάλλον αργός αν σκεφτεί κανείς ότι στις 7 Απριλίου είχαν αποζημιωθεί μόλις 4 από τις 57 οικογένειες θυμάτων, ενώ περίπου δύο εβδομάδες μετά, τα αιτήματα που έχουν διεκπεραιωθεί παραμένουν μόνο 12.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τους νεκρούς η Hellenic Train έχει διπλασιάσει το προβλεπόμενο ελάχιστο ποσό αποζημίωσης. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κανονισμός προστασίας των δικαιωμάτων των επιβατών του σιδηροδρόμου, βάσει του οποίου προβλέπονται και οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις ορίζει καταβολή των χρημάτων «το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών από τον καθορισμό της ταυτότητας του φυσικού προσώπου που δικαιούται αποζημίωση για την κάλυψη άμεσων οικονομικών αναγκών».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ