Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης - Αναλυτικά τα βήματα

Εμβόλιο / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Ξεκίνησε η έκδοση πιστοποιητικό εμβολιασμού, για όσους έχουν εμβολιαστεί ενάντια στην Covid-19 και είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας gov.gr. Πρόκειται για ένα ιατρικό έγγραφο, πουλειτουργεί ως βεβαίωση ιατρικής πράξης και αφορά όσους πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Για την αποφυγή πλαστογράφησης, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού διαθέτει επίσης ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητητάς της.

Αν και δεν θα είναι υποχρεωτικό, το πιστοποιητικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα ταξίδια στο εξωτερικό, όταν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των χωρών.

Προϋποθέσεις για την έκδοση

Σημειώνεται πως η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 είναι διαθέσιμη από την επόμενη ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και την υποκατηγορία «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» του gov.gr.

Για την είσοδο στην ειδική πλατφόρμα απαιτούνται:

  1. οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet
  2. Το ΑΜΚΑ

Το πιστοποιητικό που θα έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα.

Πάνω από 15.000 πιστοποιητικά

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση εκδίδεται από το Μητρώο Εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και παράγεται από τον μηχανισμό εγγράφων του ΕΔΥΤΕ. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης και μέσω των ΚΕΠ.

Μέσα σε λίγες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας έχουν εκδοθεί περισσότερα από 15.000 πιστοποιητικά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ