Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής Παυλάκης: Απαραίτητη η διπλή μάσκα για προστασία από τις μεταλλάξεις (vid)

Λεωφορείο / Πηγή: Intime
Λεωφορείο / Πηγή: Intime

 

Ο ερευνητής του εθνικού ινστιτούτου των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του μεταλλαγμένου κορονοϊού στην χώρα μας και τα νέα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται, μίλησε στην εκπομπή «ΤΩΡΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ» του OPEN TV για την πορεία της εξέλιξης της πανδημίας, τις μάσκες και τα εμβόλια κατά του covid-19.

«Ολες οι μεταλλάξεις που ξέρουμε καλύπτονται από όλα τα εμβόλια. Τα καινούργια στελέχη μεταδίδονται ευκολότερα και αυξάνουν την πιθανότητα οι ασθενείς να καταλήξουν στο νοσοκομείο» σημείωσε ο Γιώργος Παυλάκης, ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ . Υπογράμμισε επίσης πως το ανησυχητικό είναι ότι μεταδίδονται ευκολότερα στα παιδιά. 

«Με τις μάσκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο ήταν πολύ εύκολο να ξεφορτωθούμε τη γρίπη, ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό ούτε για τον κορονοϊό ούτε για τα πιο καινούργια στελέχη. Για αυτά χρειάζται καλή προστασία. Το καλύτερο θα ήταν μια εφαρμοστή μάσκα Ν95» τόνισε ο κ. Παυλάκης και πρόσθεσε ότι πολύ καλή λύση είναι μια χειρουργική μάσκα και από πάνω μια καλή υφασμάτινη μάσκα.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ