Νέα
  • ΓΔ: 1422.79 +0.37%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Επέστρεψαν στην Ελευσίνα 39 άτομα από το Σουδάν με C-130

Πηγή: Eurokinissi

Θέλω να συγχαρώ το υπουργείο Εθνικής Aμυνας αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την άρτια οργάνωση αυτής της σύνθετης αποστολής, πάντα σε συνδυασμό και με άλλες φίλες χώρες, καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στην πατρίδα όσους συμπολίτες μας ήθελαν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, λίγο μετά την άφιξη του C-130 που μετέφερε 20 Έλληνες και 19 ξένους υπηκόους από το Σουδάν.

«Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει ανά πάσα στιγμή να φροντίζει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών ασχέτως το που αυτοί βρίσκονται. Και εύχομαι η μεγάλη περιπέτεια στο Σουδάν να τελειώσει ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, για ακόμη μια φορά μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και φρόντισαν για την ολοκλήρωση αυτής της σύνθετης επιχείρησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Την επιχείρηση εκτέλεσαν στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Το C-130 προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Ελευσίνας μετά τις 21:00.

Την όλη επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης παρακολούθησαν ζωντανά από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Με την έλευση του C-130, από στρατιωτικής πλευράς, η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης στο Σουδάν έλαβε τέλος, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ