Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

ΔΥΠΑ

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 22 Μαΐου 2023, οι αιτήσεις για την εισαγωγή σπουδαστών στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες Θεσσαλονίκης (ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης) για το σχολικό έτος 2023-2024.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), υλοποιώντας μία στρατηγική ίσων ευκαιριών και ίσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας για όλους, παρέχει επαγγελματική κατάρτιση σε εφήβους και νέους με αναπηρία, που αποσκοπεί στην ανάπτυξη των κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.

Για το νέο σχολικό έτος, με στόχο την ενδυνάμωση των σπουδαστών που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξή τους, αυξάνεται ο αριθμός εφήβων και νέων που μπορούν να εισαχθούν στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ της ΔΥΠΑ από 30 σε 40 (32 στο τμήμα εκπαιδεύσιμων και 8 στο τμήμα ασκήσιμων).

Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι σπουδαστές δύναται να εγγραφούν σε Κέντρα Προστατευόμενης Εργασίας (ΚΕΠΕ). Η παραμονή στα ΚΕΠΕ διαρκεί τρία έτη για τους εκπαιδεύσιμους και τέσσερα έτη για τους ασκήσιμους. Τα τμήματα κατάρτισης που θα λειτουργήσουν στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης είναι τα κάτωθι:

1. Εκπαιδεύσιμων, με ειδικότητες: γεωτεχνικού, κοπτικής ραπτικής, ξυλουργικού, πληροφορικής, για συνολικά έως 32 σπουδαστές. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά τέσσερα έτη.

2. Ασκήσιμων, όπου διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας, κοινωνικών δεξιοτήτων και εργαστήρια ταπητουργίας-υφαντικής, ξυλοτεχνίας, εργοτεχνίας, κοπτικής-ραπτικής και γεωτεχνικού, για συνολικά έως 8 σπουδαστές. Η φοίτηση διαρκεί συνολικά πέντε έτη.

Όσοι ενδιαφέρονται και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, που ορίζονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μπορούν να υποβάλουν αίτηση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη γραμματεία του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης.

Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 22/05/2023 έως την Παρασκευή 28/06/2023 με τους ακόλουθους τρόπους:

1. Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο e-mail [email protected].

2. Με συστημένη ταχυδρομική επιστολή, υπ' όψιν: κ. Γρηγορίου Βασίλειου και κ. Πάσχου Παρασκευής, στη Διεύθυνση: Ε.Κ.Ε.Κ. ΑμεΑ Θεσσαλονίκης Δ.ΥΠ.Α., 57006, Λακκιά Βασιλικών Θεσσαλονίκης.

3. Με αυτοπρόσωπη παρουσία στη γραμματεία της Σχολής, κατόπιν ραντεβού.

 

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η αίτηση εγγραφής θα αναρτηθούν στον πίνακα ανακοινώσεων ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις» https://www.dypa.gov.gr/.

Για την παροχή απαραίτητων διευκρινίσεων, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι δύναται να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2396023201, 2396022720 ή μέσω του e-mail: [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/idikes-koinonikes-omades.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ