Νέα
  • ΓΔ: 825.02 +0.94%
  • Τζίρος: 56,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λιανεμπόριο - Kωδικός 7: Τα σενάρια για τα sms στο 13033

SMS / Πηγή: Pixabay
SMS / Πηγή: Pixabay

Την ώρα που πλησιάζει η μέρα του τέλους του σκληρού lockdown στην Αττική, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η κυβέρνηση φαίνεται πως εξετάζει τα πιθανά σενάρια της ασφαλούς λειτουργίας του λιανεμπορίου. Στο τραπέζι δεν είναι μόνο το click away, αλλά κι ένας επιπλέον κωδικός ο οποίος θα αποστέλλεται με SMS στο 13033 ή σε άλλο πενταψήφιο αποκλειστικά για τις ανάγκες των αγορών στα εμπορικά καταστήματα.

Με την 1η Μαρτίου να θεωρείται από πολλούς η ημέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, οι έμποροι ζητούν και από ό,τι φαίνεται θα λάβουν θετική απάντηση, την παράταση των εκπτώσεων. Αν η κατάσταση στις ΜΕΘ επιτρέψει τη μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, τότε το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away, ενώ οι καταναλωτές, για να κάνουν τις αγορές τους θα πρέπει να αποστέλλουν με SMS στο 13033 ή σε άλλο πενταψήφιο έναν νέο κωδικό. Ο κωδικός 7 θα αφορά αποκλειστικά στο λιανεμπόριο και θα δίνει στον καταναλωτή το χρονικό περιθώριο των δύο ωρών, χρονικό διάστημα που θεωρείται επαρκές για να κάνει κάποιος τα ψώνια του στη γειτονιά του.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που η Αττική παραμένει «στο κόκκινο», όπως επίσης και η οικονομία.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, για κάθε μήνα που είναι κλειστό το λιανεμπόριο, προστίθεται 0,7% του ΑΕΠ στο πρωτογενές έλλειμμα, που μεταφράζεται σε περίπου 2 δισ ευρώ τον μήνα. Χαρακτηριστικό είναι δε πως μόνο τους πρώτους δύο μήνες του 2021, το έλλειμμα έχει ήδη επιβαρυνθεί κατά 1,4% του ΑΕΠ, ενώ από το 3,9% του ΑΕΠ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2021 βρισκόμαστε ήδη στο 5,3%, εάν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό, οι άνθρωποι της αγοράς επιθυμούν διακαώς την επιστροφή στην οικονομική δραστηριότητα, αφού εκτός από τα κρατικά ταμεία, επιβαρύνονται και οι ίδιες οι επιχειρήσεις από την απραξία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ