Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας 22.00–05.00: Έως 9 πιστοί στις εκκλησίες (vid)

Εκκλησία / Πηγή: Intime
Εκκλησία / Πηγή: Intime

Τη συνέχιση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες και των SMS για τις μετακινήσεις και κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά και το άνοιγμα των εκκλησιών με αυστηρούς όρους ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας, αφού τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε επανεκκίνηση της οικονομίας υπό τους όρους που θα ήθελε, δεδομένων των κρουσμάτων του κορονοϊού, επέρριψε ευθύνες σε όλους και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε συμπεριλαμβάνονται: «Διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2. Σημειώνεται ακόμη ότι η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το αυστηρό άνοιγμα των εκκλησιών μόνο για ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Ωστόσο, σε όλες τις εκκλησίες θα επιτρέπονται έως και εννέα άτομα, ενώ στους μητροπολιτικούς ναούς έως και 25.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ