Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Σπ. Πνευματικού - Τι έγραψαν στην είσοδο

Παρέμβαση στην οικία του Σπύρου Πνευματικού πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου μέχρι χθες της ΝΔ και καθηγητή Ιατρικής για τους καρκινοπαθείς τελευταίου σταδίου και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν.

«Σπατάλη είναι το οξυγόνο που αναπνέεις» είναι το σύνθημα που έγραψαν μέλη του Ρουβίκωνα στην πόρτα του σπιτιού του Σπύρου Πνευματικού.

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Πνευματικός είπε μεταξύ άλλων ότι «ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων».

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στο παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου γίνεται, όπως είπε, υπάρχει το λεγόμενο «cost benefit ratio».

Oλόκληρη η δήλωση του κ. Πνευματικού έχει ως εξής:

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι "δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας". Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό... Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει;», είπε και συνέχισε:

«Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πραγματικά πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν... Ακούγεται λίγο κυνικό - Δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο».

Πώς τέθηκε εκτός εκλογικής μάχης

Οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς σήμαναν συναγερμό στην Πειραιώς. Ο κ. Πνευματικός τέθηκε εκτός εκλογικής μάχης ενώ σε περίπτωση που εκλεγεί δήλωσε πως θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα. 

Να σημειωθεί πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με λίστα και στην τρίτη θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια στην Εύβοια είναι ο κ. Πνευματικός (σημείωση : τα ψηφοδέλτια έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούσαν χθες να αλλάξουν). Με ανοιχτό  επομένως το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία - με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής - να πάρει μία επιπλέον έδρα στον νομό, αποφασίστηκε χθες πως έπρεπε να υπάρξει ξεκάθαρη τοποθέτηση

Έτσι από την Εύβοια - που όπως αναφέρθηκε  είναι υποψήφιος ο κ. Πνευματικός- επέλεξε να κλείσει οριστικά το θέμα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Επικοινώνησα με τον Σπύρο Πνευματικό και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλεγεί να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο, στην επόμενη επιλαχούσα» είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά με τον Σπύρο Πνευματικό είχε μιλήσει την Πέμπτη το απόγευμα ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο υποψήφιος βουλευτής προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση. Ωστόσο το θέμα δεν έκλεισε και δεν ήταν μόνο τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και οι έντονες αντιδράσεις από «γαλάζιους»  ψηφοφόρους  (που σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασαν και τηλεφωνικώς τα παράπονα στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς). 

Το θέμα συζητήθηκε εκ νέου χθες το πρωί και μάλιστα υπήρξε επικοινωνία του Γιάννη Μπρατάκου με τον υποψήφιο. Για να ακολουθήσει η τηλεφωνική επικοινωνία  του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σπύρο Πνευματικό και η ανακοίνωση πως τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ