Νέα
  • ΓΔ: 1422.22 +0.33%
  • Τζίρος: 34,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Μητροπολίτης Ανθιμος: Η Εκκλησία δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται

Πηγή: Eurokinissi

«Η Εκκλησία μας, δεν κομματίζεται, ούτε χρωματίζεται» τόνισε σε μήνυμα του, με αφορμή τον εορτασμό της Πεντηκοστής, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος και κάλεσε τους πιστούς, «εν όψει των πολιτικών εξελίξεων να απέχουν από πολιτικές έριδες και διχοστασίες, που δύνανται να τραυματίσουν την Ενότητα εντός του Σώματος της Εκκλησίας».

Ο κ. Ανθιμος ανέφερε ότι η Ορθόδοξη εκκλησία, έχει «ως βασικό και ουσιώδες γνώρισμα της, την εν Χριστώ Ενότητα» και πρόσθεσε:

«Ο Χριστός -ως Κεφαλή- αποτελεί το κέντρο και την αιτία της Ζωής και της Ενότητος όλων των μελών του Σώματός Του, τα οποία οφείλουν να μη διαιρούνται και σκορπίζονται, αλλά να ζουν με αλληλοσεβασμό και αμοιβαιότητα».

«Τέλος δε, καθώς σύμφωνα με τον όσιο Σωφρόνιο του Έσσεξ, ο κόσμος δεν χρειάζεται "πολιτική Εκκλησία", οφείλουμε να τονίσουμε, ότι προφανώς δεν είναι δυνατόν να προσκολληθεί η Εκκλησία σε κανένα πολιτικό σχηματισμό, αλλά ούτε και βεβαίως να γίνει αποδεκτή η οπτική της γνησιότητος της χριστιανικής ιδιότητος».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ