Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Προς παράταση μίας εβδομάδας – Στο κόκκινο η Αττική (vid)

Κλειστά καταστήματα λόγω lockdown / Πηγή: Eurokinissi

Προς παράταση μίας εβδομάδας οδεύει το lockdown στην Αττική, μετά και τα νέα δεδομένα, καθώς στο λεκανοπέδιο μόνο χτες εντοπίστηκαν 1.047 κρούσματα από τα 2.147 κρούσματα. Και μόνο ο Κεντρικός Τομέας της Αθήνας και ο Πειραιάς αγγίζουν αθροιστικά τα 600 κρούσματα.

Έτσι, η Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων φαίνεται πως εισηγείται την παράταση κατά τουλάχιστον μίας εβδομάδας του αυστηρού lockdown στην Αττική. Χαρακτηριστική είναι η φράση του γιατρού κι ερευνητή Γιώργου Παυλάκη, όταν ρωτήθηκε για το άνοιγμα των σχολείων και τη μερική επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «σκέτη τρέλα».

«Θα είναι τρέλα να ανοίξει η αγορά και τα σχολεία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα νοσοκομεία να αποτύχουν. Μπορεί να είμαστε στο πιο σκοτεινό σημείο πριν την αυγή» είπε χαρακτηριστικά σε δραματικό τόνο.

«Είχαμε την αγωνία να μην σκάσει η Αττική, αλλά δυστυχώς είναι πολύ κοντά. Ελπίζω να δούμε έναν μετριασμό του κύματος που έρχεται, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Αρχίζει ένα μεγάλο κύμα με τα νοσοκομεία, που δεν είχαν πίεση και τώρα την έχουν. Αυτό θα συνεχιστεί δυστυχώς» επεσήμανε ο κ. Παυλάκης.

Εξέφρασε δε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν έχουμε Lockdown παρότι υπάρχουν κλειστά σχολεία και καταστήματα. «Αυτό το Lockdown δεν είναι τίποτα τρομερό όταν είναι ανοιχτά εργοστάσια, ΜΜΜ, επιχειρήσεις και μετακινείται τόσος κόσμος. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τα ρεαλιστικά παραδείγματα που έχουμε από τη βόρεια Ελλάδα κι από τις χώρες δίπλα μας. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον ιό. Είναι χειμώνας, κρύο και ξηρός καιρός και μολύνει ευκολότερα ο ιός. Βλέπουμε την επέκταση των καινούριων μεταλλάξεων του ιού, που μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση που βλέπαμε ως τώρα. Θα φανεί και τις επόμενες ημέρες. Δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεταδοτικές» τόνισε ο καθηγητής.

Ετσι, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, το άνοιγμα των καταστημάτων όλα δείχνουν πως πηγαίνει τουλάχιστον μία εβδομάδα πίσω, δηλαδή 8 Μαρτίου, και το άνοιγμά του θα εξαρτηθεί και από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Πάντως, η κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν τα καταστήματα έστω και με τη μέθοδο του click away και γι' αυτό ετοιμάστηκε και ο νέος πενταψήφιος αριθμός, το sms στο 13032, όπου θα στέλνουμε μήνυμα μόνο μία φορά την ημέρα για να κάνουμε τα ψώνια μας στα καταστήματα, όποτε αυτά ανοίξουν. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ