Νέα
  • ΓΔ: 1454.18 -0.06%
  • Τζίρος: 70,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΥ: Οι τρεις τομείς συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα - Το σχέδιο Μητσοτάκη για την υγεία

Διεύρυνση της συνεργασίας του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ethnos.grεφόσον κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές στις 25 Ιουνίου. Κάτι που άλλωστε δεν έκρυψε και στη διακαναλική Συνέντευξη Τύπου, αφού σημείωσε πως η όποια συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα θα είναι προς όφελος των ασθενών.

Υπό το πρίσμα αυτό υπάρχει ήδη σχέδιο για διεύρυνση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, τόσο για νοσηλείες όσο και για εξετάσεις.

Νοσηλείες σε ιδιωτικά νοσοκομεία

Σε πρώτη φάση πάντως με βάση το σχέδιο της ΝΔ θα επεκταθεί η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να συνεχισθεί η νοσηλεία των ασθενών που δεν βρίσκουν κρεβάτι σε δημόσια νοσοκομεία και νοσηλεύονται σε ράντζα.

Ήδη έχει ξεκινήσει μία σχετική διαδικασία αλλά πλέον θα υπάρχει μεγαλύτερα μεταφορά ασθενών στον ιδιωτικό τομέα όταν κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να υπάρχει αποσυμφόρηση του ΕΣΥ.

Σε δεύτερη φάση όπως αναφέρουν πηγές του ethnos.gr, στόχος είναι να δοθεί το μάνατζμεντ κάποιων νοσοκομείων σε ιδιώτες ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων και ορθότερη οικονομική διαχείριση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για ένα σχέδιο που ήταν άλλωστε στην ατζέντα της ΝΔ ήδη από τις εκλογές του 2019, αλλά τα σχέδια πάγωσαν λόγω και της πανδημίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ