Νέα
  • ΓΔ: 1426.2 +0.27%
  • Τζίρος: 82,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκαταβολή ΕΦΚ καυσίμων: Σε ΦΕΚ η απόφαση για τους αλιείς

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η απόφαση για την προκαταβολή της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) καυσίμων, προς τους δικαιούχους αλιείς των 6 μικρών & απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας υπογεγραμμένη από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Η εν λόγω απόφαση αφορά το νησί του 'Αγιου Ευστράτιου, της Κάσου, του Καστελόριζου (Μεγίστη), τους Λειψούς, τους Φούρνους και τη Σαμοθράκη. Το ίδιο θέμα είχε τεθεί πριν από μερικές ημέρες στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή από αλιείς της Σαμοθράκης με την ίδια να δεσμεύεται σε άμεση συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό, για την επίλυσή του.

Δικαιούχοι, σύμφωνα με το ΦΕΚ ορίζονται και νομικά πρόσωπα, καθώς και για οποιαδήποτε νομική οντότητα με αντικείμενο την επαγγελματική αλιεία υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι μέτοχοι ή εταίροι είναι κάτοικοι των ανωτέρω νησιών.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος των τελωνείων ICISnet, στο υποσύστημα «ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ» από το μενού «Επιστροφές Ε.Φ.Κ. - Υποβολή Αίτησης Επιστροφής Ε.Φ.Κ.».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ