Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιξαν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα»

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Τι ώρα  σταματούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ
Πηγή: Eurokinissi

Ειρηνικά ξεκίνησε και ειρηνικά τελείωσε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν φοιτητικές οργανώσεις σήμερα στην Αθήνα. Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον νόμο για τα πανεπιστήμια που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Οι φοιτητές είπαν «όχι» στην παρουσία ειδικής αστυνομίας στα πανεπιστήμια, ενώ επίσης διαμαρτυρήθηκαν για την καταστολή και τις προσαγωγές φοιτητών πριν από λίγες ημέρες στο ΑΠΘ.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι διαδηλωτές πέρασαν από την Ομόνοια, κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια, όπου ολοκληρώθηκε η πορεία.

Στο κάλεσμα τους οι φοιτητές τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία - πειθαρχικά - διαγραφές».

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας, υπήρξε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Φιλελλήνων, Αμαλίας και τμήματος της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξαν πάλι οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» που είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω του συλλαλητηρίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ