Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη - Η επιστολή στον Άδωνι και τα αιτήματα

Στάση εργασίας από τις 07:00 έως τις 11:00 την Τετάρτη 19 Ιουλίου προκηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και καλεί τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 09:00, στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7).

Γιατί διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία

Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για τις εξαγγελίες του νέου μισθολογίου, που, όπως αναφέρει, "δεν πρόκειται να ανακόψουν το κύμα φυγής των υγειονομικών προς το εξωτερικό που προσφέρει πολλαπλάσιες αμοιβές, παροχές και πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας", ενώ παράλληλα εκτιμά ότι "με μισθούς μικρότερους ή ίσους με τον κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη δεν πρόκειται να βρεθούν υγειονομικοί να καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό των υγειονομικών μονάδων. Θα προκηρύσσονται θέσεις και δεν θα υπάρχουν ενδιαφερόμενοι".

Η επιστολή στον Αδωνι Γεωργιάδη

Επίσης, με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ζητά συνάντηση με αντικείμενο την ένταξη των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, την ανανέωση των συμβάσεων υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία και μισθολογικά ζητήματα που επίσης αφορούν εργαζόμενους που υπηρετούν μέσω της ΔΥΠΑ. "Όλοι αναγνωρίζουν την ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα των επαγγελμάτων υγείας. Οι νοσηλευτές πάνω από 25 χρόνια αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα, 5.000 υγειονομικοί αντιμετωπίζουν σοβαρές αναπηρίες διαπιστωμένες από υγειονομικές επιτροπές. Είναι αδύνατον να μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών", τονίζει στην επιστολή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ