Νέα
  • ΓΔ: 1502.79 +0.82%
  • Τζίρος: 105,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στον Νέο Κουβαρά: «Έχουμε εγκαταλείψει το σπίτι μας, αρκετοί κάτοικοι είναι στην παραλία» - Μαρτυρία κατοίκου

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 12:27, στο Νέο Κουβαρά σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική με τους κατοίκους της περιοχής να έλαβαν νωρίτερα 4 μηνύματα από το 112 ώστε να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ παράλληλα η κατάσταση στο Λαγονήσι είναι εξαιρετικά δύσκολη, με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να στέλνει νέο μήνυμα 112 στους κατοίκους του Λαγονησίου, τους οποίους καλούν να εκκενώσουν προς την Αθήνα.

Την ίδια στιγμή δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο και για σπίτια στο Λαγονήσι που έχουν παραδοθεί στις φλόγες και έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ώρες αγωνίας για τους πολίτες

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι του Νέου Κουβαρά, καθώς η φωτιά παρά τις προσπάθειες της πυροσβεστικής  συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

«Η έκταση είναι πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Η φωτιά στον Νέο Κουβαρά έχει καβαλήσει όλο το βουνό. Υπάρχει πολύς άνεμος και κάνει περιδινήσεις. Πάρα πολύς καπνός, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Πολύ δύσκολη κατάσταση», περιέγραψε, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του OPEN ο Νίκος Φραγκής, κάτοικος Λαγονησίου. 

Όπως είπε κύριος Φραγκής αρκετοί κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στην παραλία, ενώ  στη λεωφόρο Καλυβίων έχει σχηματιστεί μια μεγάλη ουρά από αμάξια. «Έχουμε εγκαταλείψει το σπίτι μας. Δεχθήκαμε ένα μήνυμα πριν από περίπου μισή ώρα. Είμαστε στην παραλία τώρα. Είναι αρκετοί κάτοικοι. Αυτή τη στιγμή έχει σχηματιστεί  μια μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα στη λεωφόρο Καλυβιών. Κατεβαίνουν όλοι προς την παραλία».


Ο ίδιος, πάντως,  δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ορισμένοι κάτοικοι της να έχουν μένει πίσω.

Με πληροφορίες από ethnos.gr/OPEN

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ