Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΜΥ: Ο καύσωνας θα σπάσει το ρεκόρ του ’87 σε διάρκεια!

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο καύσωνας στη χώρα μας, με τις θερμοκρασίες κυριολεκτικά να «χτυπούν κόκκινο» τόσο σήμερα, όσο και το προηγούμενο διάστημα και τους ειδικούς να προειδοποιούν για περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ΕΜΥ Αντώνη Λάλο το ρεκόρ καύσωνα που κρατά από το ’87 αναμένεται να σπάσει φέτος καθώς ο καύσωνας που χτυπά τη χώρα τώρα αναμένεται να κρατήσει ως το επόμενο Σαββατοκύριακο.


Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Λάλος, αναφερόμενος στον καύσωνα που έχει… εγκατασταθεί σχεδόν όλο τον Ιούλιο πάνω από τη χώρα μας κι όχι μόνο, τονίζει ότι θα μας ταλαιπωρεί τουλάχιστον για μία ακόμη εβδομάδα. «Φαίνεται ότι αυτό το θερμικό κύμα από την Αφρική εξακολουθεί να μας βασανίζει και θα συνεχίσει να μας βασανίζει τουλάχιστον μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο» τόνισε ο Αντώνης Λάλος.

Αναφερόμενος στον καύσωνα που πλήττει τη χώρα εδώ και αρκετές μέρες, ο κ. Λάλος είπε ότι «το ρεκόρ που είχαμε το 1987 με τον καύσωνα όπου για 12-13 μέρες περίπου, οι θερμοκρασίες ήταν πάλι πολύ υψηλές, φαίνεται ότι θα σπάσει τώρα, καθώς η διάρκεια αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη».

Για το θερμικό κύμα από την Αφρική και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής για τη Μεσόγειο, ο διευθυντής της ΕΜΥ είπε: για τον καύσωνα που ταλανίζει τη χώρα μας. «Φαίνεται ότι αυτό το θερμικό κύμα από την Αφρική εξακολουθεί να μας βασανίζει και θα συνεχίσει να μας βασανίζει τουλάχιστον μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο. Δεν φαίνεται κάποιος μηχανισμός, δηλαδή κάποιο σύστημα το οποίο θα έρθει από τη δυτική ή από τη Βόρεια Ευρώπη, το οποίο θα κινηθεί προς τα Βαλκάνια και θα διώξει, με κάποιο τρόπο, αυτές τις θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας και δεν έχει και κάποιο σοβαρό μελτέμι» πρόσθεσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ