Νέα
  • ΓΔ: 1459.82 +0.78%
  • Τζίρος: 37,26 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Επεσε καναντέρ στην Κάρυστο - Συγκλονιστικό βίντεο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς πριν από λίγο έπεσε καναντέρ στην Κάρυστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στη χαράδρα του οικισμού Πλατανιστός, μέσα στη φωτιά, ενώ επιχειρούσε κατάσβεση φωτιάς στην Κάρυστο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το εν λόγω Canadair, πραγματοποίησε μία από τις τελευταίες του ρίψεις και στη συνέχεια έπεσε σε δύσβατο σημείο, οπότε είναι δύσκολο γι τους Πυροσβέστες και τους αστυνομικούς να φτάσουν στο σημείο. Ακούστηκε μία πολύ δυνατή έκρηξη και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη προσπάθεια επικοινωνίας με τους δύο χειριστές του, η οποία μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί δυνατή.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, το καναντέρ συνεχίζει να φλέγεται έως και αυτή τη στιγμή, με την Πυροσβεστική να συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των πιλότων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος υπάρχει συνδρομή από ελικόπτερα και αεροσκάφη όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος είναι ελληνικό και οι πιλότοι είναι δύο. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο είναι μόλις 26 ετών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Canadair χάθηκε από τα ραντάρ και εντοπίστηκε από ελικόπτερο περιπολίας.

Πώς έπεσε το καναντέρ

Το αεροσκάφος κατέπεσε, όταν κατά την απαγκίστρωση ο δεξιός πλωτήρας που εξασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ των δύο πτερύγων, προσέκρουσε σε δέντρο και αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να απωλεστεί η στήριξη του αεροσκάφους, συνακόλουθα και ο έλεγχος και να μην μπορέσει το πλήρωμα να το επαναφέρει.

Δείτε φωτογραφία και βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του καναντέρ

Συγκλονίζουν τα πλάνα του βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του canadair στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο.

Ύφεση των δυνατών ανέμων

Η ύφεση των δυνατών ανέμων στην περιοχή της Καρύστου, σε συνδυασμό με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναέριων μέσων, έχουν ανακόψει την καταστροφική πορεία της φωτιάς, καθώς πριν από λίγη ώρα μπόρεσαν να «δαμάσουν» τις φλόγες και να περιορίσουν τα μέτωπα.«Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, καθώς από το πρωί σήμερα δώσαμε μία πραγματική μάχη με εναέρια και επίγεια μέσα, με χωματουργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα και περιορίσαμε τα μέτωπα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, δηλώνοντας συγχρόνως την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση της φωτιάς τις επόμενες ώρες.

«Αν μας βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες, ίσως μέχρι το βράδυ να τελειώσουμε με αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε τις τελευταίες μέρες», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος Κελαϊδιτης.

Η ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα