Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Μεταφορών: Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια σε λεωφορεία και μετρό - Ερχεται η πληρωμή με κινητό

Πηγή: AP

Τέλος στο φαινόμενο των τζαμπατζήδων στα μαζικά μέσα μεταφοράς στην Αθήνα θέλει να βάλει το υπουργείο Μεταφορών και σχεδιάζει να περάσει στην... ψηφιακή εποχή.

Από τα χάρτινα εισιτήρια στο κινητό. Με το τρόπο αυτό σκοπεύει να περιορίσει αυτούς τους επιβάτες που κινούνται χωρίς να καταβάλλουν κόμιστρο. 

Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή που θα τους δίνει τη δυνατότητα να πληρώνουν μόνο με το κινητό του, χάρη στην τεχνολογία NFC.

Αντί δηλαδή για το εισιτήριο ή την κάρτα απεριορίστων, ο επιβάτης θα ανοίγει τις μπάρες με το κινητό.

Η σταδιακή απόσυρση του χάρτινου εισιτηρίου θα βοηθήσει στο να μειωθεί το φαινόμενο των «τζαμπατζήδων», ανέφερε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

«Για μας είναι πολύ θετικό ένας επιβάτης πλέον να μπορεί να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα, να μπαίνει στο λεωφορείο και στο επικυρωτικό μηχάνημα να του αφαιρεί το αντίτιμο, το 1,20 του εισιτηρίου» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, το μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος.

Όπως ανέφερε «στο δίκτυο των λεωφορείων και τρόλεϊ, οι στάσεις είναι πάρα πολλές. Επομένως είναι πολύ δύσκολο σε κάθε στάση να υπάρχει κάτι να προμηθεύει τους επιβάτες εισιτήριο. Το αντίθετο γίνεται με τη ΣΤΑΣΥ, δηλαδή το μετρό και ηλεκτρικός σε κάθε στάση του έχει εκδοτήριο εισιτηρίων. Εμάς είναι αδύνατον γιατί είναι πάρα πολλές στάσεις. Επομένως είναι πολύ θετικό όπως είπαμε ένας επιβάτης πλέον να μην ψάχνει εισιτήριο αλλά να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα από την οποία να αφαιρείται το αντίτιμο του εισιτηρίου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιβιβαστεί στο λεωφορείο».

«Τα χαρτάκια αν εφαρμοστεί αυτό με την κάρτα σιγά – σιγά θα προσπαθήσουμε να μην υπάρχουν όπως και η κάρτα. Υπάρχει μια εφαρμογή την οποία μπορεί ο επιβάτης να κατεβάσει στο κινητό του να μεταφέρει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό και μέσω του NFC που έχει το κινητό του να φορτίσει την κάρτα του. Επομένως και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τους επιβάτες να γλιτώσουν ταλαιπωρία ώστε να μπορούν να μπορούν να φορτίζουν τις κάρτες τους[…] Για τους πιο ηλικιωμένους θα παραμείνει ο παλιός τρόπος του εισιτηρίουδεν θα εξαφανιστούν τα εισιτήρια δια μαγείας και κατευθείαν, απλά για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές και την πιστωτική τους κάρτα στο λεωφορείο θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Επομένως για αυτούς θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ