Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας... part 2: Προβλέψεις για νέες θερμοκρασίες - ρεκόρ σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία

Πριν προλάβουμε να ανασάνουμε από τον πρωτοφανή καύσωνα και τις πυρκαγιές του Ιουλίου, ένα νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών – ρεκόρ αναμένεται για το β’ 15ήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με μετεωρολογικές προβλέψεις που επικαλείται το Bloomberg. 

Σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο αναμένεται να κινηθούν κάτω από τα κανονικά για την εποχή περίοδο. Ωστόσο, στο δεύτερο μισό του μήνα θα επανέλθουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα στην Ισπανία, τη Νότια Ιταλία και την Ελλάδα και είναι πιθανό να καταγραφούν νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Τα ρεκόρ του Ιουλίου μπορεί να σπάσουν

Η Ρώμη και η Καταλονία σημείωσαν θερμοκρασίες – ρεκόρ τον Ιούλιο, ενώ στη Σαρδηνία το θερμόμετρο έφτασε το προηγούμενο ρεκόρ των 48 βαθμών Κελσίου. Αυτά τα ρεκόρ θα μπορούσαν να σπάσουν τον Αύγουστο.

«Η Ρώμη είναι ο θερμότερος μήνας του χρόνου τόσο στο έδαφος όσο και στον ωκεανό του βόρειου ημισφαίριου, συνεπώς υπάρχει πιθανότητα να δούμε νέα κύματα καύσωνα τον Αύγουστο», ανέφερε η αναπληρώτρια διευθύντρια της υπηρεσίας κλιματικής αλλαγής του Copernicus στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προβλέψεων.

Τα κύματα καύσωνα έπληξαν το βόρειο ημισφαίριο το φετινό καλοκαίρι, με τον Ιούλιο να εκτιμάται ο θερμότερος που έχει υπάρξει ποτέ μετά από τον Ιούνιο που επίσης σημειώθηκε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Οι εκπομπές αερίων από ορυκτά καύσιμα υπερθερμαίνουν τον πλανήτη, προκαλώντας ακραία καιρικά φαινόμενα, από πλημμύρες στην Ινδία και τις ΗΠΑ έως τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και τον Καναδά.

Μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά στην Ευρώπης θα παραμείνει, με περιοχές του Βορρά - Γερμανία, Βρετανία, μεγάλο μέρος της Γαλλίας και τις σκανδιναβικές χώρες – να έχουν πιο ήπιες θερμοκρασίες απ’ ό,τι συνήθως.

Αυτό θα δώσει ανακούφιση στους αγρότες καθώς οι βροχές που προβλέπονται στις αρχές Αυγούστου θα βοηθήσουν τις σοδειές καλαμποκιού και ηλιόσπορων στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Commodity Weather Group.

Ωστόσο, μπορεί να μην είναι αρκετό για να αντισταθμίσει τη ζημιά από τον καύσωνα και την ξηρασία τον Ιούλιο.

Η Γερμανία αναμένεται να έχει περισσότερες από τον μέσο όρο βροχοπτώσεις τον Αύγουστο, οπότε θα μειωθεί η πίεση στον Ρήνο, αλλά ακόμη και μικρές μεταβολές μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε αυτή τα βασική υδάτινη οδό.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ