Νέα
  • ΓΔ: 867.8 +0.97%
  • Τζίρος: 86,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ο Ελληνας που σώζει ζωές μέσω ψηφιακής εφαρμογής (vid)

Ο Γιώργος Χρόνης γεννήθηκε στη Σπάρτη και σπούδασε πληροφορική. Έφυγε το 1996 για τις ΗΠΑ προκειμένου να κάνει μεταπτυχιακό στους τομείς της πληροφορικής, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης ενώ ήταν ανάμεσα στους ερευνητές που μετείχε σε ερευνητική αποστολή της NASA στον Άρη. Οπως ανέφερε στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» διατηρεί στην Ελλάδα ελαιόδεντρα τα οποία αντί να πουλήσει, αποφάσισε να τα αξιοποιήσει εξάγοντας το λάδι στην Αμερική, όπου η τιμή παρέμενε ψηλά.

Με την οικονομική στήριξη από το εμπόριο λαδιού, καθώς και άλλων προϊόντων στην πορεία (βότανα, ρίγανη, κρασί, μέλι κ.λπ.) δημιούργησε ρομποτική εφαρμογή που «διαβάζει» το ιατρικό ιστορικό και την καθημερινότητα ασθενών και προβλέπει την πορεία της υγείας τους για παράδειγμα εάν υπάρχει πιθανότητα να χάσουν τις αισθήσεις τους. Η εν λόγω εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη σε 3.000 ασθενείς στις ΗΠΑ. 

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Γιώργου Χρόνη

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ