Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Αναμένεται η έγκρισή του από τον FDA

Η αμερικανική FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού
Εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 | Πηγή: AP Images

Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν γρήγορα στην έγκριση του εμβολίου μίας δόσης κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson μετά τη στήριξή του από εξωτερικούς συμβούλους. 

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να αποφασίσει σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, για τη χρήση του εμβολίου, το οποίο θα είναι το τρίτο διαθέσιμο στις ΗΠΑ και το μοναδικό μίας δόσης, σύμφωνα με το Reuters.

Ο FDA είπε στην J&J ότι «θα εργασθεί με ταχύτητα για την ολοκλήρωση και έκδοση της έγκρισης για έκτακτη χρήση», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά την ψήφο των συμβούλων. 

Το σώμα των εξωτερικών συμβούλων - το οποίο αποτελείται από γιατρούς, επιδημιολόγους και ερευνητές - ψήφισε ομόφωνα ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερκαλύπτουν τους κινδύνους του για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. 

«Πιστεύουμε ότι το υποψήφιο εμβόλιό μας για την COVID-19 έχει την προοπτική να συμβάλει στην αλλαγή της πορείας της πανδημίας και είμαστε έτοιμοι να το διαθέσουμε για την προστασία του κοινού όσο το δυνατόν ταχύτερα», ανέφερε στέλεχος της J&J. 

H εταιρεία τόνισε ότι είναι έτοιμη να προσφέρει άμεσα το εμβόλιό της αν λάβει την έγκριση, όπως αναμένεται.

Οπως έχει αναφέρει, θα είναι έτοιμη να παραδώσει τρία έως τέσσερα εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου την επόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένει ότι θα είναι δυνατό να εμβολιασθούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι με αυτό έως το τέλος του Μαρτίου. 

 

 

 

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ