Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eνωση Δικαστών: «Προσβολή των θεσμών της χώρας μας» οι δηλώσεις του Κροάτη προέδρου

Πηγή: Eurokinissi

Η Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ) επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας», αναφορικά με τα αιματηρά επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με έναν νεκρό.

Παράλληλα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ αναφέρει:

«Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μιλά για... βεντέτα ο Μιλάνοβιτς

Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς παραδέχτηκε ότι οι Κροάτες ήρθαν στην Ελλάδα «για να κάνουν επεισόδια», ωστόσο είπε πως είναι πολίτες που έχουν δικαιώματα και ότι οι συνθήκες της δολοφονίας δεν έχουν διευκρινιστεί.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Η αστυνομία έχει το δικαίωμα να τους κρατήσεις για πέντε ημέρες. Αυτός ο χρόνος λήγει τώρα (...) Αν οι ελληνικές Αρχές κρατήσουν και τους 100 προφυλακιστέους με  κάποιου είδους "τεχνητής κράτησης", αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης».

«Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη», ήταν η πρώτη αντίδραση από γαλάζια στελέχη, που δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τις δηλώσεις του Κροάτη προέδρου.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ