Νέα
  • ΓΔ: 1375.09 +0.70%
  • Τζίρος: 10,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Voucher 200 ευρώ για laptop: Πώς και πότε θα δοθεί

Λάπτοπ / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Στα τέλη της επόμενης ή τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ανοίξει οι αιτήσεις για τα voucher 200 ευρώ σε 560.000 μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέχρι 24 ετών, προκειμένου να αγοράσουν tablet, laptop και desktop για την κάλυψη των αναγκών της τηλεκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να έχει ανοίξει μέχρι τις 10 Μαρτίου, σύμφωνα με το Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει την Υπουργική Απόφαση, για την επιταγή 200 ευρώ για τους νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών, προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για συνυπογραφή. Ωστόσο η σειρά των διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν, «φρενάρουν» την ημερομηνία για το άνοιγμα της ειδικής πλατφόρμας.

Το voucher των 200 ευρώ θα δοθεί για την αγορά tablet, laptop και desktop από μαθητές και φοιτητές. Το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο επίδομα είναι εξαιρετικά μεγάλο καθώς χιλιάδες οικογένειες επιθυμούν να το λάβουν, αφού η τηλεκπαίδευση προκάλεσε αυξημένες ανάγκες στα νοικοκυριά με δεδομένο ότι και οι γονείς εργάζονται από τα σπίτια τους.

Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr με τους κωδικούς taxisnet, ενώ σχετικά με το πώς θα κινηθεί η διαδικασία, πρώτα θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές, στη συνέχεια θα υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι και τέλος θα ενημερωθούν ποιοι πληρούν τα κριτήρια.

Όσοι τα πληρούν θα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή και τάμπλετ.

Ποιοι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και όσοι δικαιούνται να λάβουν το επίδομα οικογενειακού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, αλλά αντ΄αυτού έχουν επιλέξει να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα της Πρόνοιας. Αυτοί αποτελούν ένα ποσοστό περίπου 10% και η προσπάθεια που γίνεται αυτήν την περίοδο από την «Κοινωνία της Πληροφορίας» που έχει αναλάβει το έργο, είναι να ετοιμαστούν πλήρως οι διαλειτουργικότητες του συστήματος ώστε να εμφανίζονται και οι συγκεκριμένοι αυτόματα στην κατηγορία των δικαιούχων και να μην απορρίπτονται.

Βάσει των στοιχείων που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας, το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος με προυπολογισμό 112 εκατομμυρίων ευρώ, ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. Η συμπλήρωση των στοιχείων θα είναι μια εύκολη διαδικασία για όλους τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα θα υπάρχει και βοήθεια (help desk), για όσους χρειάζονται παραπάνω οδηγίες και ειδικές πληροφορίες ώστε να μπουν στην πλατφόρμα..

Οι δικαιούχοι του voucher με παραδείγματα

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500 ευρώ
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ