Νέα
  • ΓΔ: 1455.48 +0.03%
  • Τζίρος: 109,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακριβότερα τα δημοτικά τέλη στον Βόλο από την Εκάλη, την Κηφισιά και τη Γλυφάδα (Πίνακας)

Πρωταθλητής στην ακρίβεια ο Δήμος Βόλου σύμφωνα εμ τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Βόλο και Θεσσαλίας καθώς οι πολίτες καταβάλλουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη από όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας.

Ειδικά σε σχέση με τους Δήμους της Αττικής από όπου προέρχονται κυρίως τα στοιχεία, ο Βόλος πληρώνει μέχρι και 85% ακριβότερα τέλη, ακόμα κι από εύπορους Δήμους όπως η Γλυφάδα (45%) το Μαρούσι (48%) και η Κηφισιά (69%).

«Τα Δημοτικά τέλη φουσκώνουν ακόμα περισσότερο τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος και προστίθενται στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά του Βόλου», όπως σημειώνει στο ertnews.  Η εικόνα που καλλιεργείται από την Δημοτική αρχή για ένα Βόλο που ευημερεί διαψεύδεται:

  • από την έκθεση του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας του 2022, σύμφωνα με την οποία: «ο Δήμος Βόλου καταλαμβάνει αυξημένο ποσοστό ακραίας φτώχειας της τάξης του 25,45%, σχεδόν διπλάσιο από τα ποσοστά των άλλων τριών Δήμων της Θεσσαλίας».
  • από τη μείωση του πληθυσμού του Δήμου Βόλου κατά 4.778 κατοίκους (από 144.449 το 2011 σε 139.670 το 2021 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ)
    Ο Βόλος τα τελευταία 10 χρόνια οδηγείται σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό και οι Βολιώτες σε φτωχοποίηση.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ